top of page

Robotik İmplant Nedir ? (Surgical Guide)


robotik implant bayraklı locadent

İmplantoloji alanında devrim niteliğindeki bu uygulama diş etini kaldırmadan uygulanan bir implant sistemidir. Surgical Guide olarak da isimlendirilen Robotik İmplant uygulamasında şu aşamalar izlenir. Önce hastanın 3 boyutlu tomografisi çekilir.

Bu tomografi 3 boyutlu implant programında incelenir ve hastanın kemiğinin kalitesi ve boyutları belirlenir. Yapılacak implantın sanal olarak dizilimi ve pozisyonu özel bilgisayar programında tespit edilir. Tüm bu simülasyon sonucunda hastanın ağzına bire bir uyumlu cerrahi bir rehber üretilir.

Bu sistemin sağladığı en büyük avantaj, 3 boyutlu program ile yapılmış olan planlamanın, hasta üzerinde uygulama yapmadan hastanın ağız yapısına en uygun implantı ortaya çıkarmasıdır.

Robotik implant güvenilir bir yöntemdir. Bu sitem sayesinde doktorun diş etini kesip kemiği görmesine gerek kalmaz. Geleneksel implant tedavilerinde doktor, diş etini keserek kemiğe ulaşır ve kemiğe bakarak bir tedavi yolu izlerdi.

Robotik İmplant ile sinirlerin yerinden kemik kalınlığına kadar detaylı tüm bilgiler anında elde edilebilir, böylece uygun tedavi güvenilir şekilde yapılabilir. Güvenli ve hızlı bir şekilde implant tedavisi imkânı sunan sistem, doktor hatalarının yanı sıra kanamaların ve yanlış implant uygulaması sonucu oluşan rahatsızlıkların önüne geçmektedir.


NEDEN ROBOTİK İMPLANT? Robotik İmplant Nedir ?

  • İmplant süresi büyük ölçüde azalır.

  • Robotik İmplant teknolojisiyle, implant konumlandırmaları çok daha isabetli yapılmaktadır.

  • Cerrahi sonrası kanama, ağrı, şişlik çok daha az ve kısa süreli görülmektedir.

  • Hastanın ağzına dikiş atılmaz.

  • İyileşme süresi daha hızlıdır.

ROBOTİK İMPLANT NASIL UYGULANIR?

Robotik implant 3 aşamadan oluşur. İlk aşamada, çenenin üç boyutlu tomografisi çekilir. Çekilen tomografi sayesinde elde edilen detaylı çene-kemik bilgileri üç boyutlu olarak görüntülenir.

Bu bilgiler sayesinde doktor monitörde tedavi edeceği alanı görerek bu alandaki çene bilgilerini, sinirlerin derinliğini ve kemik kalitesini rahatlıkla görür ve implant yuvasının en doğru yere açılmasını sağlar. Robotik İmplant hem hastanın çabuk iyileşmesini sağlar hem de enfeksiyon riskini en aza indirir.

Commentaires


bottom of page