top of page

Zirkonyum Diş Kaplama İzmir


Zirkonyum Diş Kaplama Bayraklı
Zirkonyum Kaplama Yapılmış Diş

İzmir Zirkonyum Dişin Avantajları Nelerdir?

İzmir zirkonyum diş kaplamalarının ışık geçirgenliği doğal dişimize çok yakın olduğundan dolayı doğal bir görüntü sağlar ve çok belli olmaz. • Diş etleriyle uyumu geleneksel metal üstü porselenlere göre çok iyidir. Metal üstü porselenler diş etilerinde morumsu biz görüntüye sebep olabilirken zirkonyumda böyle bir durum söz konusu değildir. • Zirkonyum dişin avantajları arasında özellikle ön bölge dişlerinizi yaptırırken zirkonyum yaptırmamız, doğal dişlere en yakın görünümü elde etmenizi sağlayacağı için, zirkonyum diş kaplamaları tercih edilebilir. • Biyolojik olarak daha uyumludur. Bazı hastalarımızda metal alt yapılı porselen kaplamalara karşı alerji oluşabilmektedir. Bu gibi durumlarda zirkonyum kaplamalar ilk tercih olmalıdır. • Zirkonyum yapılacak olan dişten daha az diş dokusu kesilir. Çünkü geleneksel metal üstü porselenlerde, metalden yansıyacak olan grimsi görüntüyü azaltabilmek ve daha doğal bir görüntü sağlamak için diş dokusu daha fazla kesilir ,zirkonyum dişin avantajları. • Estetik kaplama yapılacak olan dişlerde daha az kesim yapıldığı için ayrıca sıcak soğuk hassasiyetin de daha az olması beklenir. • Zirkonyum dişin avantajlarından tek diş kaplama yapılacak ise, doğal dişlere olan benzerliğinden dolayı ayırt edilemeyeceği için zirkonyum diş yapılması daha uygun olur.

İzmir Zirkonyum Diş Kaplaması Ne Demektir?

Beyaz renginden, ışık geçirgenliğinden ve dayanıklılığından* dolayı, diş tedavilerinde estetik protez tedavilerine olanak sağlayan, diş hekimliğinde metal üstü porselenden sonra çığır açan bir kaplama çeşididir.

İzmir Zirkonyum Diş Nasıl Uygulanır?

Bizim kliniğimizde yapılan ”diş köprüsü nasıl yapılır” aşamaları olup başka kliniklerde farklılık gösterebilir ama %90 bu şekilde yapılır. Zirkonyum diş nasıl uygulanır ,şu şekilde uygulanır :

• Diş preperasyonu sırasında herhangi bir ağrı sızı hissedilmesin diye lokal anestezi yapılır. • Kaplama yapılacak olan dişler ufaltılır ve hassas ölçü alınır. • Dişler kesilip ölçü alındıktan hemen sonra geçici diş koltuktan kalmadan hazırlanır ve geçici olarak yapıştırılır. • Kesilmeyen dişler referans alınarak zirkonyum renkleri seçilir • 3-5 gün sonra zirkonyum kaplamanız gelmiş olur ve gelen gerçek dişiniz genellikle geçici olarak yapıştırılır. Daimi olarak yapıştırılmamasının sebebi bir sorun olduğu zaman hızlı bir şekilde müdahale edebilmektir. • Kullanımda sorun yoksa 4-7 gün sonra daimi olarak yapıştırılır. • 6 ayda 1 kontrole gelinir. Kaplamalarınızı uzun süre kullanmak için yapılması gerekenleri yakın zamanda burada yazacağız. • Zirkonyum diş nasıl uygulanır sorusuna cevap oluşturabilmişizdir umarım.

İzmir Zirkonyum Kaplamaların Dezavantajları?

• Zirkonyum köprüler çok uzun diş boşluklarının olduğu durumlarda geleneksel metal üstü porselenlere göre daha kırılgan oldukları için tercih edilmez. • Geleneksel metal üstü porselenlere göre daha pahalı olmaları.

İzmir Zirkonyum Diş Kaplama Zararlı mıdır?

Zirkon Diş kaplama genellikle estetiklik açısından tercih edilse de diş sağlığı üzerinde de olumlu etkileri bulunan bir tedavi yöntemidir. Çünkü zirkonyum maddesi, diş etleri ile daha uyumludur ve herhangi bir şekilde diş etlerine zarar vermez.

Zirkonyum kaplama yapılmış dişlerin diş etleri etrafında görülen diş eti hastalıkları, metal kaplamalara göre çok daha düşüktür. Metale karşı alerjisi olan kişiler, metal destekli diş kaplamalarından kaçınırlar.

Geliştirilmiş şekilde tıp dünyasına sunulan zirkonyum diş tedavisi sayesinde bu sorun da ortadan kalkıyor. Çünkü zirkonyum kaplama, sıcağa karşı dayanıklı ve metale alerjisi olanlar için ideal bir diş tedavisi yöntemidir.

İzmir Zirkonyum Kaplama Fiyatları 2023

Zirkonyum kaplama fiyatı almak için LOCADENT whatsapp dan yazarken, dişlerinizin fotoğrafını ve röntgeninizi eklerseniz sizlere daha hızlı ve sağlıklı cevaplar verebiliriz.

Son yıllarda popülerliği gittikçe artan zirkonyum kaplamalar hakkındaki bu yazıyı okurken, dişler kesilirken ağrı duyacak mıyım? sorusuna cevap bulacağınız gibi, ”geçici kaplamalarım ile sigara, alkol içebilir miyim?” benzeri sorularınızın da cevaplarını bulacaksınız. Şimdi daha fazla beklemeden yazımıza geçelim.

İzmir Zirkonyum Diş Ne Kadar Sürede Tamamlanır?

Zirkonyum diş ne kadar sürede tamamlanır sorusuna şu şekilde bir açıklama yapmakta fayda var ,zirkonyum tedavisinin diğer tedavi yöntemlerinden ayrılmasındaki en büyük özelliği kısa sürede tedavinin tamamlanmasıdır.

Diş hekimi uzmanları, genel olarak zirkon seramik tedavisi için 5 günün yeterli olduğunu söylemektedir. Yani estetik bir gülüşe sahip olmak için uzun süre beklemeye gerek yoktur.

Zirkonyum Diş, Herhangi bir alerjik özelliği olmamakla birlikte korozyona uğramadığı ve beyaz olması ile ışığı geçirgen özelliğe sahip bir madde olduğu için daha çok diş alanında kullanılmaktadır. Ancak bunun dışında kullanım alanlarının da olduğunu söylemekte fayda var.

Daha önceki dönemlerde uygulanan porselen dişlerde genel olarak ağızda farklı bir tat bırakması ve renk değişikliğine uğraması yüzünden estetiklik biraz daha geri planda kalmakta idi. Ancak günümüz tıp teknolojisinin ilerlemesi ile birlikte ağız ve diş sağlığı alanında yapılan yeni çalışmalar sayesinde bu tip olumsuzluklar ortadan kaldırılmıştır.

Zirkonyum Diş Kaplama, diğer diş türlerine göre daha dayanıklı, ağızda metal tat bırakmaması, beyaz ve ışığı geçirgen özelliğine sahip olması ile daha fazla kendinden söz ettirmeye başlayan bir diş türüdür.Zirkonyum diş ne kadar sürede tamamlanır.

İzmir Zirkonyum diş fiyatları nerelerde kullanılır ?

Zirkonyum diş kaplama, daha çok estetik alanında kullanılan bir diş tedavisi yöntemidir. Diş beyazlatma gibi metotlar uygulandığı halde olumlu sonuca ulaşılmayan durumlarda kullanılan zirkonyum kullanılmaktadır. Genel olarak kullanım alanları şunlardır; .İleri boyutlardaki renklenmelerde, .Kalıtsal yapı renkleşmenin tedavisinde, .Ortodontik tedavinin kullanılamayacağı durumlarda “diastema” gibi ayrık veya az çapraşık, dönük diş tedavisinde, .Rengi ve yapısı bozulmuş eski dolgularda, .Arka grup dişlerde kaplama veya köprü olarak, .Ön bölge implant üstü protezlerde, .Gülüş estetiğinin oluşturulması amacı ile zirkonyum kaplama kullanılmaktadır.

Zirkonyum Diş; Klasik porselen köprü ve protezlerin alt yapısı olan gri metalin yerine kullanılan , ışık geçirgenliği doğal dişe çok yakın , diş etleriyle uyumlu beyaz bir alaşımdır.

İzmir Zirkonyum dişleri hangi durumlarda tercih ederiz?

Daha çok estetik amaçlı olarak;

*Beyazlatma gibi metotlarla sonuca ulaşılamayan ileri derecedeki renkleşmelerde

*Kalıtsal yapı renkleşmelerin tedavisinde

*Ortodontik tedavinin tercih edilmediği diastema gibi ayrık veya az çapraşık dişlerde

*Rengi ve yapısı bozulmuş eski dolgulu dişlerde

*Aşırı madde kaybı olan dişlerde

*Arka grup dişlerde köprü veya kaplama olarak

*Metal destekli porselene alerjisi olan kişilerde

*İmplant üstü protezlerde

*Gülüş estetiğini düzenlemekte kullanılabilir.

İzmir Zirkonyum dişler ilerde renk değişikliği yapar mı?

Pürüzsüz ve kaygan porselen yüzeyi sebebiyle plak birikimine sebep olmaz. Bu sebeple kahve çay sigara gibi renklendiricilerden etkilenmez. Rengi sabit kalır.

İzmir Zirkonyum diş fiyatı ne kadardır ?

Metal destekli porselene göre fiyatı biraz daha pahalıdır. Bunun sebebi ise kişiye özel tasarlanan blokların özel makinelerle kazınması sonucu elde edildiği içindir. Son zamanlarda bazı klinikler maliyetin düşürülmesi için Uzak Doğu üretimli bloklar kullanılmaktadır.

Bu da estetiğin daha kötü hem de ömrünün daha kısa olmasına sebep olmaktadır.

Zirkonyum Diş Kaplama İzmir

Estetiği düşük diş etlerine uyumsuz zirkonyumlar yerine dünyaca ünlü markaların zirkonlarını tercih etmek daha uzun ömürlü olmasını sağlar.

İzmir Zirkonyum diş kaplaması ne kadar sürede sonuçlanır ?

Ortalama 1 hafta sürmektedir.

İzmir Zirkonyum kaplamaların dezavantajı var mıdır?

Uzun dişsiz aralıklar arka bölgelerde kırılma ihtimali artacağından tavsiye edilmez.

İzmir Zirkonyum Diş Fiyatları 2023

Zirkonyum diş kaplama fiyatları ve diş kaplama yöntemi hakkında detaylı bilgiyi bulabileceğiniz geniş kapsamlı bu yazımızı inceleyebilirsiniz. Sorularınız için bizimle iletişime geçebilir fiyatlar ve hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Zirkonyum Kaplama yaptırmak isteyen hastalar öncelikle bir diş hekimiyle görüşüp, ihtiyaçları doğrultusunda bir fikir almalıdır. Zirkonyum kaplama fiyatları konusunda maliyeti belirleyen unsurlar şunlardır:

Hekimin kullanacağı ve hastanın ihtiyacı olan malzemeler, İşlem esnasında kullanılan cihazlar ve doktorun bu işlem için belirlediği ücret, Zirkonyum Kaplama için alınacak olan ölçünün kalitesi gibi pek çok unsur fiyata etki etmektedir. Zirkonyum kaplama yaptırmak isteyen bir kişi ortalama bir maliyetle karşılaşacaktır. Fakat, yapılacak işlemler ve doktora göre ücret konusunda farklılıklarla karşılaşmanın mümkün olduğunu tekrar etmekte fayda var. LOCADENT diş kliniği farkıyla en doğru zirkonyum diş fiyatları için telefon numaralarımızdan veya Whatsapp hattımızdan bize ulaşabilir veya ilk muayenenizi olup hemen tedaviye başlamak için bizi ziyaret edebilirsiniz.

Günlük hayat akıcılığının bir sonucu olarak veya tamami ile doğal sebeplerle pek çok insan zamanla dişlerinin doğal güzelliğini yitirmekten muzdarip. Ayrıca yalnızca görünüş açısından değil eksik veya kısa dişler nedeniyle oluşan fonksiyon eksiklikleri de cabası.

Ve ne yazık ki diş bakımı söz konusu olduğunda, zamanında yapılmayan uygulamaların telafisi ileriki zamanlarda mümkün olmuyor. Zirkonyum diş kaplaması ile artık bu gibi sorunların tamamen önüne geçebiliyoruz.

Dolayısıyla dişleriniz o sağlıklı ve beyaz duruşunu bir kez yitirdiğinde bunun geri dönüşü mümkün değil. Zirkonyum diş fiyatları. Ama tabii ki teknolojinin gelişmesi, mümkün olmayan pek çok şey gibi dişlerin eskisinden bile daha güzel olmasını da mümkün kılmayı başardı.

Günümüzde yaygın olarak kullanılan pek çok diş kaplama teknolojisi sayesinde dişler hiç olmadığı kadar sağlıklı ve estetik görünebiliyor. Bu teknolojilerden biri de zirkonyum diş kaplama uygulaması. Zirkonyum diş fiyatları. over the counter gel for improving erection sildenafil citrate 100 mg Zirkonyum doğada yaygın biçimde bulunan bir elementtir. Bu element bazı kimyasal işlemlerle dişin doğal rengine çok benzeyen bir renge geliyor. Hiçbir yiyecek ve içecekle de etkileşime girmemesi zirkonyumu diş kaplama için bulunmaz bir nimet haline getiriyor.

Diş estetiğinde yıllardır yaygın olarak kullanılan metotlar metal destekleri veya çok sağlıklı olmayan porselen kaplamaları öneriyordu. Son yıllarda gittikçe yaygınlaşan zirkonyum diş fiyatları kaplama ise ne metal desteklere ihtiyaç duyuyor ne de porselen kaplama gibi diş etini morartan kimyasal tepkimelere sebep oluyor. İzmir Zirkonyum Diş Fiyatları 2023 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.

コメント


bottom of page