top of page

Çocuk Diş Hekimi Bayraklı


çocuk diş hekimi bayraklı

Çocuk Diş Hekimi (Pedodontist) Kimdir?

Çocuk Diş Hekimi Bayraklı, çocuk ağız ve diş sağlığıyla ilgili uzmanlık dalıdır. Pedodontist, 5 senelik diş hekimliği eğitimini tamamladıktan sonra çocuk ağız ve diş sağlığı dalında uzmanlık programını bitiren, çocuklara yönelik her türlü tedavi ve koruyucu uygulamalarda uzmanlaşmış diş hekimine verilen ünvandır.

Pedodontist, bebeklikten 12-13’lü yaşlara kadar çocukların dişlerinde ve ağızında oluşan problemlerin çözülmesi ve engellenmesiyle ilgilenmektedir.

Çocuk dişlerinin tedavisinde neden pedodontist tercih edilmeli?

Çocuğunuzun diş tedavilerini gerçekleştirecek doktorun pedodonti uzmanı olması, ilerde oluşabilecek çocuk diş hekimi korkusunu ortadan ka

ldırarak, çocuğunuzun daha uyumlu ve diş sağlığı konusunda daha bilinçli birey olması konusunda atılacak önemli bir adımdır.

Çünkü pedodontistler,’ önce dişi değil, çocuğu düşün’ felsefesi doğrultusuna uygun psikolojik yaklaşımlar ile önce çocuğun sevgi ve güvenini kazanmayı hedefler daha sonra kolaydan zora, kademeli bir tedavi yaklaşımı ile ağrısız bir şekilde diş tedavilerini gerçekleştirmeyi amaçlar.

İlk diş muayenesi ne zaman yapılmalı? Çocuk diş hekimi bayraklı

Amerikan Pediatrik Diş Hekimleri Birliği ve Amerikan Pediatri Birliği ilk süt dişinin sürmesi ile birlikte en geç 1 yaşından itibaren bir diş hekimi muayenesinin gerekli olduğunu belirtmektedirler.

Bebeğimin dişlerini ne zaman fırçalamaya başlamalıyım?

İlk süt dişinin sürmesi ile birlikte (ortalama 6. ay) bebeğinizin diş ve diş etleri parmağınıza doladığınız temiz bir tülbent, gazlı bez, piyasada satılan özel temizleme mendilleri veya parmak fırçaları ile yapılmalıdır.

Bir yaşından itibaren gazlı bez veya tülbent ile temizlemeyi bırakıp yaşına uygun diş fırçası ile macunsuz olarak yada Fluorid içermeyen diş macunu ile diş ve diş etlerini temizleyebilirsiniz.

Hangi macun ne zaman kullanılmalı ?

*1-3 yaş arası macunsuz veya florürsüz diş macunu

*3-6 yaş arası düşük doz (500 ppm) flor içeren diş macunu ile fırçalama yapılmalı.

Pedodontistlerin verdiği hizmetler nelerdir?

Koruyucu Uygulamalar:

  • Sağlıklı ve dengeli beslenme ile ilgili bilgilendirmek

  • Çocuklara ağız hijyeni alışkanlığını kazandırmak ve kişiye özel koruyucu programlar belirlemek,

  • Ebeveynlerin çocuklarının ağız hijyeni konusunda bilgilenmesini sağlamak,

  • Dişlere flor uygulamak,

  • Gerektiği durumlarda dişlere fissür örtücü uygulamak,

  • Çocuklardaki zararlı alışkanlıkların (parmak emme, dil itme v.b) dişler üzerindeki etkilerine karşı koruyucu ve durdurucu ortodontik tedaviler uygulamak ,

  • Dişlere gelen travmayı engellemek için spor yapan çocuklara diş koruyucularını uygulamak.

Tedavi Uygulamaları

  • Süt ve daimi dişlerdeki çürüklerin dolgu tedavisi

  • Süt ve daimi dişlerde kanal tedavisi

  • Diş çekimi

  • Dişlerde oluşan renklenmelerin ve plakların uzaklaştırılması

  • Dişlerde düşme ve kazalar nedeniyle meydana gelen kırıkların tedavisini içermektedir.

Çocuk Diş Hekimliğinde Sedasyon ve Genel Anestezi

Çocuğunuzun diş hekimi korkusu aşılamıyorsa ve çürük tedavisini aksatmak istemiyorsanız ‘sedasyon ve/veya genel anestezi ile diş tedavisi’ uygulama yetkisi bulunan, konusunda deneyimli anestezi uzmanı ve diş hekimlerinin bulunduğu merkezlerde sedasyon ve/veya genel anestezi altında diş tedavilerini yaptırmak mümkündür.

Çocuk Diş Hekimliği Fiyatları 2023

Çocuk diş hekimliği fiyatları için bize başvurarak danışabilir ve bilgi edinebilirsiniz. Çünkü pedodonti fiyatları uygulanacak tedavilere göre farklılaşabilir. Çocuk Diş Hekimliği Fiyatları 2023 hakkında bilgi almak için bizlere hemen ulaşabilirsiniz.

Comments


bottom of page